Bornholm
Nu har vi besökt Bornholm i ungefär en vecka. Förra året var vi också på besök på denna danska ö ute i Östersjön , som man kan nå via färja från Ystad . Det tar ca 80 minuter att färdas över vattnet och färjan lägger till i Rönne som är Bornholms största stad.
Ön är ca 40 km lång och knappt 30 km bred så man hinner med att åka runt och titta sej omkring om man som vi stannar i en vecka.
Ön har ett milt klimat och kallas även solskensön pga sitt väder och klippön pga sin geologi som består av granit . I klipporna lagras värmen och gör det varmt ända in i oktober. Längst ner på södra sidan finns en mycket lång och finkornig sandstrand ,Dueodde.
Längst upp o norr hittar man Hammershus Nordeuropas största borgruin. 
På Bornholm växer en lokal variant av fikonträdet som kallas Bornholms diamant.
På ön finns ett antal gamla fiskelägen och många rökerier som erbjuder rökt fisk att ta med eller att äta i den restaurang som oftast hör till rökeriet.
Många konsthantverkare har verksamhet här så det finns gott om keramik och även glastillverkning.
En verkligt fin och mysig ö som vi fått smak på. 
Här finns knappt några ställplatser men gott om campingar . Så här års när det inte är så tätt med turister hade vi inga svårigheter att fricampa .
Bilderna här nedanför ger en liten bild av hur det ser ut  , utan att vi namnger dom olika platserna som var och en har sin charm . 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi har haft fina dagar här med både sol, vind och vatten från ovan. 
Igår avslutade vi Bornholms vistelsen med att träffa goda vänner hemifrån och ta en fika tillsammans innan vi åkte till Rönne och sen vidare med färjan till Ystad.#1 - bmlarsreseblogg

Oj, vad fort tiden går! Är ni redan hemma från Bornholm? Så fina bilder från den fina ön. Det måste väl vara en bra tid att åka så här års innan turistströmmen kommer. Vi får se om vi kan få till en tur dit nästa år.
Ha det fortsatt fint!

Svar: Ja som ni vet går det fort när man har roligt. Just nu skulle man vilja stoppa tiden , så underbart denna tid med all ljuvlig grönska och doft av syren och liljekonvalj
Lisa Kotzur