Helsingfors
Vi har hoppat över Åbo för att få lite mer tid i Helsingfors . Anledningen är att vi bokat färja till Tallin på söndag. Om vi haft barn , hade vi säkert besökt Mumintrollen i Åbo men som det är nu är intresset för den utflykten rätt lågt. Helsingfors har jag besökt tidigare men bara väldigt flyktigt. Här finns väldigt mycket att se och både igår och idag har vi strosat runt . Här är idag Pride festival så det är trångt på gatorna  , med människor i regnbågens alla färger . Ballonger och glad och hög trevlig musik , en riktig feststämning som alla verkade gilla utom vår lilla Cissi som inte är så förtjust i höga ljud 

(null)

(null)

Ett fantastiskt bibliotek finns det här . Utsidan påminner lite om en båt med servering på andra våningens utsida. Inomhus så ljust och trevligt och längst ner väldigt unika toaletter och tvättställ . Dörrarna till toaletterna var av dimmigt glas så att man utanför såg skuggan av den somvar inne på toan.  

(null)

Tempelplatsens kyrka som är insprängd i berget gjorde stort intryck.  Taket i koppar och dom små fönstren runt gör att ljuset flödar in och taket liknar en sol. Kyrkan lär ha en fantastisk akustik så här hålls ofta koserter.  Tur hade vi för idag var detbröllop här så vi fick se både brudpar och uppklädda gäster innan vi blev insläppta i kyrkorummet. 
Utsidan säger inte mycket av vad som gömmer sig innanför. 

(null)


(null)

(null)


(null)

Verkligt många unika byggnader finns här i Helsingfors en stad som verkligen  är värd ett eller kanske helst flera besök.
(null)

(null)

(null)

(null)