Almunecar


(null)

Här i Almuñécar har vi goda vänner som sedan flera år tillbaka brukar tillbringa ett par vintermånader. På vår resa har vi nu nått fram hit till deras älskade semesterort. Vi har blivit så väl bemötta och omhändertagna. Igår fick vi vara med och spela boule tillsammans med dem och deras vänner. Efter boulen gick vi på lokal där vi drack en drink med tillhörande tapas. Det är tydligen nåt lokalt att man här alltid blir serverad en gratistapas till ölen eller vinet. Väldigt gästvänligt . Här finns verkligt många  Skandinavier som övervintrar och som jag förstått , ett flertal föreningar som ordnar lite av varje så som vandringar , konserter ,  föredrag m.m. På e.m kollade vi lite på den gamla stadsdelen som var väldigt mysig. Vi åt pizza på en spansk pizzeria. Pizzan frutti del mare var helt underbar med olika goda musslor i skal ,räkor och hela små tomater . Mums var bara förnamnet. 
Idag har vi blivit skjutsade och guidade i bergen till en liten bergsby Pampaneira . En liten fin by i bergen där det fanns en chokladfabrik med olika jättegoda choklader med olika smaksättning. Man fick provsmaka och det var svårt att välja ut vilken choklad som skulle få följa med hem i kassen. I Pampaneira fanns även mycket färgglada mattor som tillverkas här i trakten.  Hemmakokta marmelader och andra godsaker fanns också för gottegrisar .
(null)

(null)

(null)

Redan på vägen till Pampaneira såg vi de höga snöklädda bergstopparna Sierra Nevada 

(null)

På tillbaka vägen mot Almunecar for vi genom dalar med mandelträd som stod i full blom och doftade underbart. Här fanns både träd med små rosa blommor och träd med betydligt större vita underbara blommor . Så vackert.  

(null)

(null)

(null)