Ett besök i Lagos och ett hos veterinären
Efter att vi lämnat Armacao de Pera besökte vi Lagos. Vi har ju varit här förut men tycker att staden är värd ett  besök även den här gången. Tyvärr var dagen lite gråmulen men så är det ibland även här i Portugal . 


(null) 

I hamnen ligger mängder av båtar och det brukar vara gått om försäljare av båtsturer för att se dom spektakulära grottor som det finns gott om längs kuststräckan och dom fina klippformationerna . Den här dagen var det ingen som raggade kunder kanske berodde det på vädret ? 

Ett vackert blommande träd som vi inte vet namnet på ???

(null)

Ett konstverk  mitt i stan

(null) 

Som på många andra ställen finns här gatsten som bildar mönster. 
Vi tycker det är lite svårt med ställplats i Lagos . Första gången vi var här bodde vi på campingen som ligger centralt till , men är lite mörk och kändes iallafall då lite suspekt.
Förra gången liksom nu valde vi att ställa oss vid stranden på andra sidan stan
( fricamping ) 

(null)

Hade känt att Cissi hade något på halsen . Efter nån dag tilltog besväret och vi kunde se ett sår med knottror som såg otäckt och infekterat ut 
Vi sökte veterinär i Quarteira som lämpligt nog fanns alldeles intill ställplatsen.

(null) 

Vi blev vänligt bemötta och dom tog och skar upp den hårda knölen (under narkos )som dålde en rejäl infektion.  Vi fick antibiotika och smärtstillande salva och istället för tratt köpte vi en sorts uppblåsbar krage , nästan som en simring och som hindrar Cissi från att riva på såret.

(null)

Nu mår Cissi bättre och på tisdag ska vi göra en efterkontroll för att få visshet från veterinären att hon är helt  återställd
 I Quarteira har vi stått på marknadsplatsen som onsdagar har stor marknad och då får husbilarna flytta till grusplanen intill .  Kanske lite bökigt ,  men billigt ,  6 euro med ström . Vi har stått där och väntat på att få plats i Falesia som är populärt och trots två stora ställplatser alltid fullbelagt. 

(null)

Lite fika på marknaden 

(null)


Sista natten innan Falesia stod vi vid Dos Tomates . Kanske inget att rekommendera eftersom detta inte är en godkänd ställplats . Polisen gör tydligen regelbundet kontroller och blir man påkommen kostar det 120 Euro.
Vi hade tur denna natt för ingen kom och kasserade utan vi fick sova ostörda . Anledningen att vi stod här på  dos Tomates  var närheten till ställplatsen i Falesia .  På grund av vägbygge var det väldigt bökigt att ta sig från Quarteira eftersom vägen var spärrad och leddes om på småvägar.

(null)

(null)

(null)

En av flera Härfåglar, det är gott om fåglar här men många arter känner vi inte till namnet på.

(null) 
 
Det blommar på fältet i olika röda nyanser 

(null)

Nu börjar mimosan blomma så nu blir det vår . Nätterna är väldigt kyliga .
I natt var det t.o. m . frost . På dagarna sol och även om temperaturen inte når upp till 20 + är det härligt varmt i solen. 

(null)

Som det ser ut stannar vi här i Falesia ett tag. Vi trivs bra här och det är inte lätt att hitta nya platser eftersom dom bra platserna efter kusten oftast är fullbelagda. 

Vår ställplats där vi trivs 
(null)