Anlänt Göteborg
(null)

Efter några dagar i norra Tyskland med delvis gråväder och regn har vi idag kl . 9.30 kört av Stenafärjan i Göteborg och landat på svensk mark , efter nästan 5 månader på resande fot.
Göteborg hälsade oss med strålande sol så det kändes extra skönt. Vi hade en hundhytt och det fungerade väldigt bra , både för oss och Cissi . Var förövrigt rätt många resande med hund på denna överfart.
Vi åt en god buffé på kvällen innan vi drog oss tillbaka till hytten och kollade lite på svensk tv. 
Vi har ju annars mest haft tillgång till tyska tv kanaler .
Sedan vi lämnade Senden i Söndags har vi gjort ett snabbt besök i Bremen. Vi hittade där en ställplats drygt 2 km från stan. 

(null)


(null)

Vi gjorde en promenad in till staden på eftermiddagen och hade tänkt oss utforska vidare på måndagen. Eftersom det regnade rätt häftigt blev det inte så utan vi for vidare till Heiligenhafen. Här var vädret bättre och Heiligenhafen är en fin liten kuststad. Kanske bättre på sommaren , men då är det också mer folk i rörelse. Nu var det ganska folktomt här men på ställplatsen stod relativt många husbilar , alla utom vi tysktegistrerade.

(null)

(null)

(null)

Efter Heiligenhafen och lite proviantering åkte vi till Kiel via Laboe. 
I Laboe ligger en ubåt från andra världskriget. Den skänktes av Norge och 1972 fick den bli ett sorts museum här intill minnesmärket . Man kan besiktiga ubåten och se hur förfärligt trångt besättningen hade   och hur smala sängarna var.
 I Laboe kan man stå på en vanlig parkering för 14 euro dygnet . Vi avstod och åkte vidare till Kiel och Citti. 
Här stod vi gratis över natten men på morgonen blev det väldigt mycket oljud ,så då drog vi vidare mot Kielerförde .  Här åt vi vår frukost i bilen för att sedan flytta på oss till Stena terminalen.
Även denna torsdag småregnade det medan vi gick och flanerade i innerstan och konstaterade att mycket här är förändrat och inte så som vi minns sedan vår tid här. 
Vid 17 tiden fick vi köra ombord på färjan . 
Nu återstår bara några mil och sen är vi på hemmaplan igen. 
Resan har inneburit att vi kört ca 9000 km med Hjulhuset och hunnit med att se både nya och gamla underbara platser på 139 dagar 
Nu ser vi fram emot att få träffa barn och barnbarn igen och alla andra nära o kära .