Alingsås
(null)

Vi tog vägen om Alingsås när vi lämnade Laholmstrakten. I Alingsås lyser man upp staden i oktober månad med olika ljusinstallationer men vi har aldrig förut hunnit med att åka dit för en titt. Nu passade vi på och vi parkerade på Savannen där många husbilar samlats.  Mycket centralt om man vill besöka city och gratis. 
Först gick vi till Balders hage en diversehandel med gamla anor . Affären är inhyst i ett av dom gamla trähusen som gör Alingsås till en liten charmig stad . Man låter sig lätt luras av affärens yttre och blir väldigt förvånad när man kommer in och ser att den är jättestor. Här kan man hitta all möjlig heminredning plus spel och leksaker till barn. Otroligt mycket att kolla på och tomhänt går man nog inte därifrån. Inte vi heller som fick sällskap av bl.a en skoskrapa utformad som en tax.

(null)

(null)

Alingsås är känd för att vara en café stad så en fika fick det naturligtvis bli på innergården 
  (null)

(null)

På kvällen tog vi en promenad för att titta på årets ljusfestivalen som döpts till 
"Find the light".

(null)

(null)

(null)

(null)

Visst var det vackert men vi blev nog lite besvikna , troligtvis pga att våra förväntningarna varit för stora. Kanske har vi blivit lite bortskämda  efter våra resor söderut.  Men nu har vi sett Allingsås som vi gärna återkommer till men kanske inte just för ljusens skull.
På lördag efter vår sedvanliga mysfrukost åkte vi vidare mot Hjo eller rättare sagt Korsberga där dottern med familj bor. 
Efter vägen stannade vi till i Fridene och besökte Hackspetten. nu som är en ljuvlig liten hantverksbod med många fina saker. 

(null)

Efter att fått en pratstund med dom trevliga ägarna for vi vidare och väl i Korsberga fick vi testa den alldeles nyinvigda poolen som dotterns familj just fått färdig. 
Det blev ett långt och skönt bubblande och vi bjöds också på bubbel i glas .

(null)

Sen blev det grillat med goda tillbehör. En mycket fin avslutning på den här resan .

(null)