Spiken
(null)Spikens fiskeläget på Kållandsö  en bit utanför Lidköping är en riktig liten pärla . Här finns det fiskare som fiskar i Vänern och har små rökerier som erbjuder fisk och löjrom både att äta i dom små restaurangerna eller ta med  hem  eller till husbilen eller båten. En liten småbåtshamn finns det och relativt nybyggda små sommarhus längs stranden. En hel del av den ursprungliga  bebyggelsen finns kvar även om en och annan modern  jättevilla  byggts   på  senare år. Kållandsö är en mycket behaglig plats med ljuvlig grönska speciellt nu denna tiden på året. Vintrarna kan säkerligen bli  lite besvärliga speciellt om det kommer snö  eftersom vägen hit är smal  och  omgivningarna  relativt platta så det lätt kan driva igen.

(null)

(null)

(null)

(null)

Från Spiken är det inte långt till Läckö slott.
Slottet ligger lite högt på en kulle vid Vänern och ser fantastiskt ut med sina torn och vitkalkade väggar.
Det finns en liten grusväg som vi promenerade och den går mellan Spiken och Läckö . Ca. 3 km är det och på vägen kommer man förbi en jättestor och jättefin ek som har fått en plakett av naturskyddsföreningen . 
Tyvärr inga uppgifter om trädets ålder men det lär ha många år på nacken.

(null)

(null)

(null)

Väl framme vid Läckö finns en camping inne i skogen med fina ställplatser , vissa helt enskilda andra för två ekipage och nån plats för fler. Fin service med fräscha duschar och utanför området kan man tömma o fylla på . 
Lite överraskande stod där stora krukor med palmer mellan barrträden .
(null)

Vid Slottet finns möjlighet att besöka både slottet och slottsträdgården men inte med hund. Det finns ett café som just nu var stängt och en restaurang som var öppen men inte erbjöd dagens utan enbart rätter till ett välkryddat pris. Vi avstod och vandrade den fina vägen tillbaka till Spiken där vi åtnjöt en varsin fiskrätt till ett mer humant pris och som smakade oss ypperligt. På e.m. kom min syster förbi på en fika så vi fick umgås lite. 

(null)