Äppelriket
I torsdags tog vi vårt hus på hjul och styrde kosan mot Österlen. Höstvädret var ljuvligt och träden lyser upp med sina höstfärger . Alla årstider har verkligen nått vackert att bjuda ögat på och nu som pensionärer har vi tid att njuta av allt det vackra och samtidigt få röra på oss. Aktivitetsarmbanden vi köpte på försommaren sporrar faktiskt till mer aktivitet. Dessutom har vi Cissi gumman som gillar att promenera. 
På torsdagseftermiddagen nådde vi fram till Åhus och kunde stå över natten på ställplatsen som ligger alldeles intill hotell Seaside. Som namnet anger alldeles intill stranden. Strandlivet är ju inte på topp så här i slutet av september , men för oss som vill njuta av havsluft och strandpromenader kändes det helt perfekt. Åhus är ju bekant för sitt ålafiske så längs stranden stod det en hel del ålabodar . En brygga rätt ut i Östersjön som byggts med hjälp av sponsorer 1998 fanns här ,plus massvis av maneter i vattnet. Skönt att man inte tänkt att bada. (null)

(null)

(null)

Efter morgonpromenaden och stadig frukost for vi vidare till Kivik . Lördag ,söndag anordnades här som varje år äppelmarknad med äpplet i centrum. Provsmakning av olika äppelsorter och äppelmust. Fantastiskt att det finns så många sorter som vi inte visste fanns. Underhållning med musik o sång bjöds det på och många roliga saker för dom mindre. Barnen fick baka sin egen äppelkaka och pressa äpplen till must. Försäljning naturligtvis av allt mellan himmel och jord som på dom flesta marknader men höjdpunkten är nog den fantastiska äppeltavlan i år skapad av Emma Karp och som skulle föreställa Stenshuvud och Hanöbukten. Lite svårt att se men tydligen ändrar tavlan utseende eftersom äpplena ändrar färg och om ca. 14 dagar ska tavlan enligt konstnären vara i sitt esse. Tavlan är döpt till Hjärtat i Äppelriket och är gjord utav 40 000 äpplen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Husbilen kunde vi parkera på ett stort fält intill Kiviks camping . Fast vi kom fram redan på fredagen
Vid middagstid fanns det gott om husbilar på plats och allt eftersom fylldes platsen på successivt.
Räknade inte hur många husbilar som stod där ,men många var det . Fler och fler verkar komma underfund om hur härligt det är att resa otvunget utan krav och helt kunna anpassa resmål och tid efter väder ,vind och det egna humöret. 
Idag har vi artbestämt ett äpple från sonens trädgård. Cellini var namnet på äpplet och gott smakar det . Sen besökte vi Kiviks musteri och kollade in deras äppelträd . 
Nu har vi åkt vidare och övernattar i Karlshamn och imorgon far vi hem igen