Hönö
I torsdags var det tänkt att vi efter frukost skulle köra ner till Hönö för första gången i år.
2020 som varit  ett år att resa i Sverige fick vi smak för Hönö och öarna däromkring.  Här är så vackert och vi som gillar vatten kan få vår längtan efter kust och hav uppfylld.
Nu blev jag (Lisa) plötsligt uppringd på tisdagkvällen och erbjuden  Covid vaccination  torsdag kl 13.45 . Den sprutan var ju länge högt efterlängtad och inget jag tackade nej till. På så vis kom i iväg senare än beräknat , men vad gjorde väl det , Vi diskuterade i bilen om hur många husbilar som skulle stå på ställplatsen på  Hönö Klåva .  Vår gissning blev att det inte skulle vara så många så här tidigt och mitt i veckan. Oj , oj  så fel vi hade .
Väl framme kunde vi snabbt konstatera att platsen var full. På Hönö är den bofasta befolkningen verkligen minst sagt mycket vänliga och hjälpsamma så hamnmästaren fixade platser som normalt inte finns .   Vi fick en utmärkt plats "faktiskt den allra bästa ".
Vi fick stå på vid kajkanten där båtarna läggs i vattnet. Enda kravet var att vi måste flytta på bilen på  fredag morgon  då ett par båtar skulle läggas i vattnet. Detta tog ca. 2-3 timmar och efter detta kunde vi ställa oss tillbaka på samma plats igen med tillåtelse att stå kvar hela helgen , eftersom att  ingen jobbar med iläggning av  båtar lördag , söndag. Så tacksamma och glada över att det löste sig . Tilläggas kan att det kom fler ja ganska många som också fick plats att stå på  , ej ordinarie platser utan på för dagen skapade platser . Många båtar ligger upplagda och en tredjedel av ställplatserna upptas av båtar och pga detta  är platserna färre , men bara båtarna kommer i vattnet återgår allt till det normala och då kommer man kunna ta emot fler bilar .  

Skickliga gubbar klarade detta trots att dom hade trångt. 

(null)

Härliga Hönö med morgonsol.

(null)

(null)

(null)

Tullhuset bjöd som vanligt på en härlig lunch med fantastisk utsikt. 

(null)

Promenad på och mellan stenhällar ger oss energi.  I Jungfruviken finns också fina promenadstråk som vi återigen bekantade oss med. 

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Här har naturen kommit lite längre än hemma i Österäng .
Magnolia so precis slår ut sina magnifika blommor.

(null)


Promenad till Fotö

(null)

Fotö hamn och ställplats har fått nya redskapsbodar och asfalt på planen

(null)

Idag Måndag beger vi oss hem igen . Vi hade gärna stannat längre men hemma väntar på oss med olika göromål. Lunch på Tullhuset bestående av havets Wallenbergare med mos och romsås. Jättegott . Tack Hönö för denna gång . 

(null)
L