Trondheim
(null)

Till Tronheim ankom vi redan kl 7 på morgonen och fick en guidning med buss och lokalguide.

(null)

Först åkte vi med bussen upp till en utsiktsplats för att se Trondheim lite från ovan. Här flyter Nidälven fram och det får mej att tänka på mammas  "Nidälven stilla och vacker du är " en låt hon gärna spelade på sitt dragspel. En låt jag redan fick höra som barn .

(null)

(null)

En promenad bland dom gamla fina norska trähusen

(null)

(null)
 
Här fann vi värdens troligtvis enda cykelhiss som idag var avstängd . Kanske lika bra det eftersom den verkade vara en helt livsfarlig konstruktion . Det var iallafall det vi kunde förstå av vår guides förklaring om hur den fungerade.

(null)
 
Old Town bridge 
gammal röd träbro med anor från 1600

(null) 

Nidarosdomen en storslagen byggnad, byggdes mellan 1070 o 1300 och är Olav den heliges gravkyrka . Nordens näst största domkyrka. Bara Uppsala är större.
Stilen är gotisk med romanska inslag
Här på utsidan av kyrkan kan vi idag se Olav med en krans eftersom det firas Olavdagen denna dag och hela veckan. En festlighet som har ett digert program med konserter med Ane Brun och Carola och många fler.

(null)

Den här veckan kom värden till Nidarosdomen i form av en 7 m i diameter stor upplyst jordglob . Väldigt vacker . Jordgloben ( Gaia ) har presenterats i ett flertal stora städer bl.a på miljökonferensen i Glasgow konstnären Luke Jerram kallar konstverket Gaia och vill visa vår jords sårbarhet.
Människan har ofta tittat på månen och önskat och hoppats , I vår tid  kan vi med all rymdforskning även se jorden ovanifrån.

(null)

Den gamla orgeln lockar och har lockat många duktiga musiker hit. Den  kallas också Wagner-orgeln 

(null)
 
Den nya vackra orgeln har 10. 000 orgelpipor 

(null)

Lite fler bilder från interiören 

(null)

(null)

(null)

(null)


Tillbaka på båten var det gott med en stor härlig frukost.

(null)

Den här dagen dukades det upp 200 glas prosecco för att tacka alla gäster som varit med på resan och skulle stiga av nästkommande dag i Bergen. 

(null)

(null)

(null)