Jul i Tavira

Tomtar i marknadshallen

(null)
 
 En slädtur i st. Luzia 

(null)

(null)

Redan den 15:e december flyttade vi på oss till Tavira . Vi står på Algarve motorhome park och här har vi stått flera gånger tidigare . Ställplatsen är stor och i princip fullbelagd hela tiden . Järnvägen går alldeles intill så det är tacksamt om man  slipper stå nära den för det blir rätt hög ljudvolym när tåget rusar förbi . Vi har turen att få en bra plats där man knappt hör tåget alls och dessutom har vi kranvatten alldeles bakom bilen och tömning strax framför . Här är lugnt och en blandning  av  främst fransmän och tyskar. Sen vi kom hit till Tavira har vi haft bra väder och den sista veckan fantastiskt med mycket sol och höga temperaturer . 

 Ponte antiga sobre  en romersk bro över floden Rio Gilao

(null)

(null)

(null)


Staden är lagom stor och det sägs finnas runt 3000 bofasta svenskar här.
En stor galleria med många olika affärer , apotek , frisör m.m ligger ca. 500 m från ställplatsen .

(null)

Till Santa Luzia är det ungefär 9 km och vi har passat på att åka dit ett par ggr. 
Julen har gått tämligen obemärkt förbi oss . Naturligtvis har vi pratat med barn och barnbarn i telefon och blivit uppdaterade på läget hemmavid 
Själva åt vi Janssons och sill på julafton och tittade på tysk jul tv . 

(null)

Vi fikade också med förutom oss , dom enda  svenskarna på platsen Ursula o Christer från Ängelholm . 

(null)

På annandagen bjöd dom över oss på Tapas o vin . Riktigt trevligt att umgås och vi kom snabbt underfund om att vi hade mycket gemensamt . 
Nu har dom lämnat Tavira och vi är för tillfället nog dom enda svenskarna här 

(null)

En strand dit vi  brukar  cykla och njuta av solen och utsikten  . Här trivs Cissi som bäst och idag har hon t.o.m. badat . 

(null)

(null)


Vi ska stanna över nyår och sen får vi se vart vi tar vägen . Jag Lisa har besvär i ett knä och även om det blivit bättre är jag inte i form för långa promenader eller cykelturer . Vi vill ju gärna till Falésia men eftersom det är väldigt brant med många trappor avvaktar vi och hoppas att knät ska bli någorlunda återställt . 
Önskar er alla som läser detta ett gott slut på 2022 och ett gott nytt 2023