Till Santiago de Compostela
(null)
 

Vi har åkt  från Biscayabukten längs Costa Verde till Gijon. Gijon är nog en stad man lätt kan hoppa över . En hamnstad som inte har mycket annat än en bit strand att erbjuda. Staden verkar ha haft sitt bäst före datum för rätt länge sedan så det såg  trist och sunkigt ut . Efter Gijon körde vi inåt landet och fick se höga snöklädda bergstoppar. ( Kantabriska bergen en förlängning av Pyrenéerna . Vi hamnade sen sent omsider på en camping som var öppen , men utan campare. En restaurang fanns det som var öppen och där det satt några personer , annars tyst o stilla. På onsdagmorgon fortsatte vi mot Santiago de Compostela . Det blåste hårt efter vägen och det var många höga broar där vinden låg på , så chauffören fick slita hårt mot vinden. 
Väl framme i Santiago de Compostela var det ganska regnigt. Vi trotsade vädret och begav oss in till staden ca. 2.5 km.från vår parkering. Fina smala gränder med massor av fina butiker ,caféer o restauranger. Här känns verkligen historiens vingslag . Men så har också många vallfärdat hit för att besöka Jesu lärjunge aposteln Jakobs grav , Däribland har den heliga Birgitta med man vallfärdats för att besöka denna plats. Det sägs att Jakob mördades i Jerusalem men sedan gravsattes i Santiago de Compostela. På platsen där graven finns står idag Katedralen . 
Pilgrimsleden är väldigt lång ca. 160 mil så många pilgrimer delar upp den i etapper . Själva är vi nog glada över att ha tagit bilen hit . Tyvärr hade vi otur med vädret igår , så vi kom inte fram till  katedralen utan väntade med den tills idag . Det var bra  för idag var vädret bättre så vi kunde ta oss torrskodda in till staden och katedralen . Den är verkligen magnifik både utvändigt och invändigt. Det enda som störde var att det stod nån sorts "förfärlig orkester "och förde iväldigt ,väldigt höga och genomträngande ljud. Här var det verkligen tinnitus varning högsta klass Tilläggas kan att vår husbilsparkering denna natt inte var så lämplig för övernattning eftersom den på morgonen förvandlades till en marknad . Det blev att snabbast möjligt ta sig därifrån efter att en bil ställt sig framför oss och upprepade gånger tutade för att göra oss uppmärksamma på att marknadsstånden skulle byggas upp och därmed påvisa hur illa parkerade vi var. 
Efter katedralbesöket drog vi vidare...  Snart passerar vi gränsen till Portugal men inatt står vi i Vigo alldeles invid stranden så vågorna får vagga oss inatt.
.
(null)


(null)


(null)
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)