Goslar

(null)

Goslar är en stad i Harz som ligger i Niedersachsen. Harz är ett omtyckt område för tyskarna både sommar och vinter. Här finns flera gamla städer samt vacker natur och berg. Tidigare var det en gruvbyggd och människorna livnärde sig på gruvdriften. Vi befinner oss nu i Goslar och här har funnits en silvergruva  vid namnet Rammelsberg . Gruvan som sen länge är nedlagd är nu museum . År 1992 upptogs gruvan på UNESCOs värdsarvslista liksom staden Goslar som grundlades av kejsare Heinrich I  år 922.  Slottet Kaiserpfalz som byggdes mellan åren 1040 och 1050 tar tre ggr om dagen emot besökare .
Staden har fått sitt namn efter den lilla floden Gose. Här finns också ett bryggeri som brygger öl med samma namn.  
Vi är väldigt imponerade av stadens alla fina gamla hus. Fantastiskt många hus , det ena vackrare än det andra. Många har religösa inskriptioner i guld som är rätt svårtydda om man inte är bevandrad i det tyska språket från förr.
Hela Goslar andas historia och gatorna är kullerstensbelagda.   
Goslar som för oss varit en rätt okänd stad har nu tagits till våra hjärtan och själva Hartz kommer vi säkert att besöka fler gånger.

Hotell Schiefer vid torget har ett klockspel med snidade figurer från 1968 . Figurerna föreställer gruvarbetare och visar sig kl 9,12,15,och 18


(null)
(null)

Den 900 år gamla torgbrunnen med den gyllene riksörnen
(null)
 
Kaiserworth ett fantastiskt hus som också är ett hotell 

(null)

(null)


(null)

(null)
 
Hotell Achtermann ett förstklassigt hotell som är en del av den gamla stadsmuren
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Som bilderna visar finns här många verkligt gamla korsvirkeshus och dom flesta används som hotell , restaurang eller affär. Här kan man strosa och njuta av den historiska atmosfären. Alltid hittar man nåt nytt att kika på.  

(null)

(null)

(null)