Vackra Dourodalen
Efter besöket i Porto körde vi längs Dourofloden för att få uppleva den vackra Dourodalen som vi läst och hört så mycket gott om
Många har berättat att vägarna är krokiga och smala, men så farligt upplevde vi inte att det var om man höll sig till den "stora " vägen. Vi hade också turen att det var lugnt på vägarna och det underlättade naturligtvis. En och annan idiotomkörning fick vi dock uppleva , men allt gick bra . Vyerna var väldigt imponerande med bergen och Dourofloden och allt som blommade gjorde saken bara ännu bättre. 
Mycket vinodlingar men inget grönt på vinstockarna ännu. Antagligen ser det helt annorlunda ut på sensommar o höst. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Här finns inte direkt många platser att övernatta på ,  knappt ens någon rastplats eller parkering. Vi stannade i  Peso da Regua där det fanns plats med el för 3 euro natten. 
På ställplatsen här står man under och mellan dom 3 broar som korsar floden. 

(null)

En morgon vaknade vi till lokal marknad av olika träd och buskar samt lite småplantor. Kål i olika skepnader verkar vara storfavoriten i Portugal. Vad vi sett övervintrar plantorna och just nu blommar dom om för att sen bära nya frukter. 

(null)

Staden i sig hade inte mycket att erbjuda men en fin promenad längs floden. 

(null)

Terrassodlingar finns det överallt 

(null)

Vi gjorde en dagsutflykt till Pinhau och då körde vi lite fel och kom på en mindre väg som gick mellan hus o odlingsmark.  Då var det verkligen mycket trångt , men efter att ha svettats lite och fått en lastbil att flytta på sig gick det vägen. 
Pinhau hade en liten båtsplats med turistbåtar och några caféer vid floden .  Vi tyckte att staden var väldigt förfallen och för tillfället rev man upp gatan som förstärkte ett dåligt intryck. 
Det fanns en hel mängd olika vingårdar runt Pinhau men de var i stort sett inte öppna nu.
Sista kvällen i Peso da Regua färgades himlen vackert röd och speglade sig fint i Douro floden.  

(null)

En fin resa efter Dourofloden har vi haft och nu går det vidare mot Spanien. 

#1 - bmlarsreseblogg

Kul att se fina Dourodalen i en annan skepnad än när vi var där i slutet av september. Här är det fint väder men flera minusgrader på nätterna så det tar nästan inget på snön. Nu vill vi snart ha ut husbilen så vi åtminstone hinner provåka ett par dagar innan service 5april. Efter det blir det förhoppningsvis vår tur att tuffa söderut några veckor om inte dåren i öst sätter käppar i hjulet….

Svar: Ja förstår att ni längtar ut i Europa , men faktum är att jag längtar hem. Oroligheterna och Putin gör att en otrygghet infinner sig. Dessutom har vi varit hemifrån väldigt länge nu.
Lisa Kotzur