Uppåt landet
(null)

Vårt egentliga syfte med denna resa är att ta oss till Dalarna och Dalhalla för att se Kristina från Duvemåla. Biljetterna har länge legat och väntat pga att allt varit inställt under pandemin . Nu ser vi fram mot den här föreställningen och mot att få se lite av landskapet Dalarna och den fantastiska natur som finns i dessa trakter. 
Vi började med ett stopp hos tant Grön i Vintrosa utanför Örebro. Har sett så fina bilder därifrån och vi blev inte besvikna.
En god lunch i den stora vackra trädgården och sen en titt på utställningen av alla fina tomat och chili plantor . Otroligt så många olika sorter som fanns här och som smakar olika .
(null)

Prova på påsar med chilifrukter fanns till försäljning och en påse fick följa med , kanske kan vi spara några frön för egenodling 

(null)

Nästa stopp : Nora den lilla fina trästaden i Bergslagen som vi aldrig varit i tidigare .
Hjo och Eksjö som också räknas till dom tre trästäderna har vi ju besökt men för Nora blev det premiär 
En gång var vi faktiskt på väg hit men det piskande regnet gjorde att vi planerade om. Den här dagen sken solen desto mer och vi parkerade på skojarbackens ställplats. Vi hade problem att komma in på den automatiserade platsen . Det var vi inte ensamma om , tydligen mer regel än undantag . Kanske något som behöver ses över här . 

(null)

Nora är verkligen en superfin stad med små trähus som hämtade ur Astrid Lindgrens barnböcker. 

(null) 

Dessutom ligger staden intill sjön som låg blank som en spegel denna dag 

(null)

Tre små gummor såg vi också 

(null)

Och naturligtvis en byst av Dagmar Lange ( Maria Lang). 
stans deckardrottning

(null)

En museum järnväg för tågfrälsta 
(null)

(null)

Hit vill vi gärna återkomma och flanera runt i den så charmiga lilla staden med många lite udda affärer. Men nu tackar vi för den här gången och säger på återseende till Nora#1 - bmlarsreseblogg

Så kul att ni också har varit i Nora! Vi har varit på Nora GK sedan i måndags och i morgon åker vi hem! I tisdags cyklade vi in till Nora och hade en mysig em kväll. Visst är det ett härligt samhälle!

Svar: Om vi vetat det hade vi kunnat ses i Nora på tisdagskvällen för det var då vi var där men vi såg er inte .
Lisa Kotzur