Nu rullar vi söderut
(null)

Efter en dryg månad på hemmaplan är vi nu på gång . Vi rattar mot Algarve , men som alltid är det inte enbart målet som är viktigt utan även resan med många stopp och fina ställen att njuta av. 
I Oktober har Hjulhuset stått stilla och Manfred har jagat med sitt jaktlag. Älgjakten är ju näst intill helig och något han inte gärna missar.
 När farfar o pappa jagade passade Arvid o Ture på att hälsa på farmor och då blev det en tur till Johanssons fina koja . Där hade vi korvgrillning och eftersom Johansson också var här ute och jobbade , så fick han också  smaka på en grillad med bröd.

(null)

Lite bus i löven hanns också med

(null)


Själv har jag besökt både Göteborg och Stockholm denna månad . Gbg. med dottern och Stockholm med äldsta barnbarnet Linnea som fyllt 15 år.
Båda resorna gjordes med tåg och en hotell övernattning. Göteborg bjöd på regn och gråväder men besöket på Lisebergsteater
var magiskt . Vi såg en fantastisk uppsättning av Sound of music med underbara artister och barnen var så duktiga i sina roller och sjöng så fint  , att tårarna rann nerför mina kinder.  I parken fanns mängder av stora pumpor och lite skräckfigurer inför kommande Halowen. Riktigt fint och mysigt trots gråvädret.

Liseberg i höstskrud

(null)

(null)

Sushibricka som smakade 

(null)

Stockholm bjöd däremot på solsken och eftersom Linnea mitt barnbarn fick bestämma dagordningen blev det shopping på lördagen och Bond-film på kvällen. På söndagen tog vi sovmorgon och efter en stadig och god hotellfrukost vandrade vi i gamla stan och njöt av både sol och den vackra miljön. 
 En drink i hotellets bar med utlovad utsikt över stan
Faktiskt mest över järnvägsspåren om man ska vara ärlig.

(null)                     

Linnea i gamla stan

(null)

Förra fredagen blev det lite försmak på julen genom ett besök på Hellekis julmarknad tillsammans med min syster.
 På måndagen strålade vi två åter samman i Falköping för att hedra vår mor som hade blivit 100 år om hon fått leva . Hon blev nästan 96 och det känns bra att hon inte behövde uppleva den pandemi som drabbat oss. Så många äldre har  lidit av ensamhet och oro under den här Corona tiden under det gångna ett och halvt året. 
Den senaste veckan har det blivit mycket planering och packning inför vinterns resa. 
Mycket att tänka på och en hel del förberedelser innan man kan starta motorn och svänga ut på vägen. Nu är vi iallafall på väg mot Portugal som vi har besökt tidigare och som ligger oss varmt om hjärtat . 

#1 - bmlarsreseblogg

Ha det riktigt gott och kör försiktigt! Vi längtar redan tills vi går plocka ut Laikan igen! Tills vidare får vi nöja oss med att följa er som är på resande fot…

Svar: Tack vi tar det lugnt. Precis kommit fram till Rostock. Nu ska vi sova och fara vidare imorgon.
Lisa Kotzur