Silves 1:a Advent
För oss är Silves Storkarnas stad . Här flyger storkar omkring och på fält och stolpar ser man dom dagligen . Dessa stora fåglar som hörs klapprande med näbbarna är så mäktiga Vi fascineras av dom trots  att vi numera vet att dom inte levererar babys .

(null)

(null)

(null)

Der bästa som hänt den här veckan är att vi fått den tredje covidsprutan. 
Så generöst av Portugal att även vaccinera turister . Kön var lång och som icke portugisisk medborgare fick vi ett provisoriskt nummer innan sprutan kom fram . 
 Vi är så tacksamma och känner oss nu säkrare än tidigare. Här i Silves arbetar man på badhuset med att vaccinera , både vardagar och helgdagar , så på latsidan ligger man inte. 

(null)

(null)

Silves är en mycket gammal stad och har en gång varit huvudstad i Algarve . Nu är det en stillsam charmig liten stad utan jäkt och stress. En plats för avkoppling. 
Här finns en mur och en borg byggd av röd sandsten som härstammar från 900 talet

(null)

 En gamla romerska stenbro går över floden

(null)

 
Dom tre vise männen  på plats 

(null)

Fina målningar på elskåpen

(null)
 
(null)

Nu i advent har röda mattan rullats ut

(null)

Här på ställplatsen blev vi inbjudna på 
1:a advent firade med glögg och pepparkakor .
Vi var 5 par som satt i solen och njöt av dessa läckerheter. Trevligt intiativ av Berndt  o Yvonne . Vi tackar och bugar . 

(null) 

Nu har solen gått ner över Silves och vi tackar för den här gången. 

(null)





#1 - bmlarsreseblogg

Så bra att ni kunde få er tredje spruta i Portugal! Vi pratade just om detta här hemma. Vilken blå härlig himmel ni får njuta av i Silves. Ena stunden längtar vi iväg men i de här tiderna är vi inte lika säkra. Ha det fortsatt riktigt bra!

Svar: Ja det var skönt att få det fixat med vaccinet . Vi hade funderat men kanske inte förväntat oss att få det i lilla Silves.
Tror att Portugal är ett av dom bättre länderna vad gäller pandemin med förhållandevis få insjuknande. Nu är vi här och vi njuter av solen och klimatet.
Lisa Kotzur