Bunn med BaurGården

(null)

När barn och barnbarn lämnat oss och Gränna  efter en svettig toppenhelg bestämde vi oss för att lämna Gränna hamn. Vi har hört så mycket positivt om BauerGården vid sjön Bunn så vi ville gärna testa det stället. 
Här bor man i den småländska naturen med skog och sjö inpå knutarna men ändå med alla beklämligheter . 
Ställplatsen har konstgräs alt. grus och här finns en även stugor att hyra. Servicehuset är nog ett av dom finaste vi sett och här finns tvättmaskin o torktumlare som kan användas utan extra kostnad. 
Kanoter och roddbåt går att hyra och bastu med omklädningsrum finns vid den lilla badplatsen vid sjön.

(null)

(null)
   
Ovanför ställplatsen finns ett litet berg med grillplats och sittplatser med utsikt över landskapet och sjön. Här upp finns också ett utegym för dom som önskar röra på sig. 

(null)

(null)
 
Ett par utmärkta promenadstigar finns för skogspromenader men här var myggen på bettet . 
På kvällen kom äntligen ett mycket välbehövligt regn och temperaturen sjönk ner mot mer normala temperaturer , vilket kändes väldigt skönt. 
BauerGården får ett mycket gott betyg = MVG Nästa gång kanske vi testar restaurangen som erbjuder frukost och för oss pensionärer rabatterad lunch efter kl. 13 . Frukostbröd går också att beställa här. 
T.o.m. en gammal träkyrka med klockstapel finns det . 


(null)


#1 - bmlarsreseblogg

Vi har bara varit vid Bauergården en gång, när det var på Elmia för ett antal år sedan. Då gick det buss fram och åter. Vi åt långkok fläsklägg med rotmos på restaurangen. Det var så gott så vi pratar om det än ibland...

Svar: Rotmos är väldigt gott , brukar vi äta på höstkanten. BauerGården kan jag tänka mej att besöka igen.
Lisa Kotzur