Klintehamn och Visby
Här har vi nu kommit till Klintehamn drygt 3 mil söder om Visby. Ställplatsen Klintehamns Båtklubb ligger som namnet säger vid en småbåtshamn.  Servicehuset är nytt och fräscht med bl.a.bastu och tvättmaskin och torktumlare, kök ,toa och dusch. 200 kr kostade det utan el och det måste man säga är billigt. I normalfall går det en båt härifrån till Stora Karlsö , men i år är den inställd och vi vet alla varför. Här finns också en restaurang med hyfsad mat . Fiskgrytan kan rekommenderas.
En ca. 150 m lång träbro går över sundet till andra sidan där ett sommarpensionat ligger och där finns även en badplats.


(null)

(null)

Pensionatet här i en gammal gul sekelskiftets villa med terasser och servering. Dom stora träden gav härlig och välbehövlig skugga i solgasset. Här tog vi ett bad och fikapaus.

(null)

Söndagen lämnade vi Klintehamn och kom så fram till Visby. Här visade det sig att det annars så turistglesa Gotland plötsligt bytt skepnad. 

Fortfarande rosor som blommar i rosornas stad

(null)

Österport med flaggan i topp

(null)
 
Strandvägen med dom släta nästan äggformade sittstenarna som var solvarma att sitta på.

(null)


Visby Botaniska trädgård DBV  De Badande Wännernas Trädgård anlades 1855
Eftersom Visby har odlingszon 1 växer det för vårt land ovanliga växter här. Träd och buskar som fikon, mullbär och valnöt men också mer exotiska som tulpanträd , näsduksträd , kejsar och kinesträd finns här i den 2,5 ha stora väl utnyttjade trädgården. En fridfull oss som dessutom inte tar inträde utan är helt gratis att besöka.’

(null)

(null)

(null)

Mullbär
(null)

Rötter o stam från en mer än 150 år gammal murgröna 

(null)

 Ruin efter st: Hans och St: Pers kyrkor som satt ihop och byggdes på 1200 talet.

(null)

Lite takåsar 

(null)

 Visby Sankta Maria domkyrka under medeltiden kallad Vår kära frus kyrka invigdes som församlingskyrka 1225. Kyrktornen ses över större delen av Visby.

  • (null)

(null)

Gute glass är en god lokalproducerad glass som finns i många olika smaker. Här testade vi saffransgulas. Salmbärsglass med grädde och salmbärssylt. Väldigt mumsigt och glassväder har vi ju haft hela veckan.

(null)

Så till sist var det tisdag och dags att ta färjan tillbaka till fastlandet. Vi får tacka Gotland för den här gången och ett extra tack för det fina vädret .
I
(null)


#1 - bmlarsreseblogg

Visst är Visby härligt, nästan lite exotiskt. Det har sett ganska folktomt ut där ni varit. Är alla Gotlandsturister runt Visby?
Vilket kalasväder ni lyckats pricka in! 👍

Svar: Ja vi var förvånade att det var så lite folk. Vi hade nog räknat med mer men inte riktigt så fullt som på industrisemestern . Vädret var ju galet varmt. I Visby var det bitvis riktigt mycket folk speciellt på en del uteserveringar. Inget Corona avstånd där inte.
Lisa Kotzur

#2 - FREEDOMtravel

Oj vad fint det ser ut! Jag har bara varit på Gotland på vintern. Det måste jag nog ändra på vind tillfälle! :)

Svar: Ja hoppas ni kommer dit för Gotland är verkligen sevärt och fantastisk.
Lisa Kotzur