Cádiz
(null)

I två dagar har vi varit i Cádiz som vi tyckte mycket om. Hade kunnat stanna längre för där finns mycket att titta på , men eftersom ställplatsen låg direkt vid hamnen var det inte den lugnaste platsen att övernatta på. Vi låg så att säga intill kryssningsfartyget  Aida som tillfälligt var på besök i Cádiz 
Staden har väldigt smala och oerhört långa gator . Arkitekturen är varierad men massor av franska balkonger och stora portar. Cádiz lär ha funnits  redan 1100 f. Kr. och det syns verkligen  att det är en mycket gammal stad och en gammaldags atmosfär genomsyrar staden .

(null)

(null)

(null)
 En saluhall fanns som syns här ovan
Massor av fisk till försäljning men också grönsaker och frukt samt div. annat
  (null)

(null)

Runt staden en stadsmur med kanoner 
(null)

(null)

En fantastisk park hittade vi också med enorma fikusträd och kaklade små fontäner och bänkar.

(null)


(null)

(null)





#1 - Anna / boihusbil.se

Tack för tips, vi noterar för nästa tur genom Spanien! Gillar ju trånga gränder och varierad arkitektur så det kan ju vara nåt för oss.

Svar: Ja det är nog nåt för er om ni gillar smala gränder och små torg . Hoppas ni hittar dit nån gång i framtiden men nu får ni fortsätta undersöka Portugal.
Lisa Kotzur

#2 - Britt-Marie Lundgren

Ytterligare en mysig stad och vilken läcker park.
Idag faller snön hela dagen utanför KSS så det hör inte så ont att gå inne. Hoppas bara snön får ligga kvar ett tag när det snart är sportlov.

Svar: Ja Britt-Marie Cádiz är sevärt . Som vanligt visste vi inte alls så mycket om den staden. Roligt när man blir positivt överraskad. Du får väl spänna på dej skidorna i helgen efter all snön som tydligen fallit ner. Du behöver lite avkoppling efter en sån arbetsinsats. Men februari är en kort månad .
Lisa Kotzur

#3 - Britt-Marie Lundgren

Det blir inga skidor o helgen, däremot tapetsering av vårt lilla gästrum och samtidigt röjer vi i bokhyllor och skåp. Det blir ett rejält lass till Kupan, skönt!

Svar: Ni bara jobbar o jobbar men samt åsido vi borde nog också ta i tag med ett o annat när vi är tillbaka. Kanske får ni ett annat tillfälle att prova på skidor eller så.
Lisa Kotzur