Quarteira och sen åter till Spanien
(null) 

Vi hade bestämt att åka till Quarteira mycket pga att Cissi behövde förnya sin rabiesvaccination. Vi hade så fin upplevelse i fjol när hon fått ett fult sår på halsen , därför ville vi gärna göra vaccinationen just här . En fantastisk service och en absolut billigare kostnad än i Sverige. Vi fick dessutom ett skydd mot sandmyggor som tyvärr kan smitta med sjukdomen leichmaniasis som kan bli mycket besvärlig i värsta fall dödlig. 

(null)

Stranden här är härlig och strandpromenaden lång. Vi har ju besökt dessa trakter varje gång vi varit i Portugal så det känns lite hemtamt.

(null)

Denna gång brydde vi oss inte om att försöka få plats i Falesia. Är ju en fantastiskt fin plats men tyvärr svårt att få plats på någon av dom två ställplatser som finns . 
Vi skulle ju heller inte stanna mer än ca en vecka så marknadsplatsen fick duga. Här finns alltid plats men på onsdagar är här marknad så på tisdagarna får man flytta till en grusparering i direkt anslutning.

Här hittade vi ett grönt obebyggt område med fina vilt växande Orchideer’ Ska tydligen vara en sort som trivs i medelhavsområdet.

(null)
 

Och även blommade även Tibast på bar gren

(null)


Efter att ha gjort de vi ville här i Quarteira blev det en liten utflykt till Porsches där man kan handla fina keramik grejer.
Nu var vi färdiga med Portugal för denna gång  och vände tillbaka över gränsen till Spanien. 
Nedan en bild från staden Olha’o som vi passerade på vägen . Staden har många dekorerade husfasader.
Här en som ser lite lustig ut 

(null)

Vi stannade en natt i Antequera som vi visste var en trevlig stad eftersom vi stått här på vår resa till Portugal 
Nu grönskade och blommade det ännu mer än sist så sommaren är på antågande 

(null)

Nästa dag fortsatte vi vår färd i ett regnigt väder och kom så småningomom fram till den lilla staden Carboneras som utmärkte sig genom sina kommunala blomsterlådor fyllda med Kaktusar 

(null)

(null)

Härifrån for vi sen vidare efter Medelhavet men det får vi berätta mer om nästa gång.