Faro
(null)

I fredags åkte vi till Faro som är den största staden här i Algarve. Faro har en stor flygplats och intill denna finns en stor parkering som många husbilister använder sig av under några dygn för att utforska omgivningen och staden.  När  vi kom fram till Faro och hittat en parkering centralt var det inte alls långt till den fina katedralen. Mycket folk och många poliser också denna dag eftersom vi även denna dag råkat pricka in ett cykelevent.
 
(null)

 
Katedralen ävenommnd som Santa Maria är en historisk byggnad med tillhörande trädgård , kloster , och ett litet benknote kapell. 


I detta kapell som står utanför själva katedralen är små kranium och benrester inmurade. 
(null)

Den lilla lummiga trädgården med mosaik

(null)                         

(null)

(null)
  (null)

Ovan av ser man två av  kapellen som befanns sig inuti katedralen 
(null)

Till det fina klocktornet gick en smal slingrande stentrappa och när man nått toppen visade sig en fantastisk utsikt åt alla håll.
Här ser man mot naturparken Ria Formosa som är ett ganska stort område med rikt fågelliv

(null)

(null)

(null)

(null)

Även här i Faro hade storkarna byggt sina bon på tak o liknande ställen

(null)

Trevliga restauranger fanns också i den gamla stadsdelen. 

(null)
 
(null)

(null)

Faro gav faktiskt ett lite slitet intryck , fanns mycket som nog så småningom kommer att renoveras. Tråkigt är också att det fanns ovanligt mycket klotter på hus och murar.
Staden har lite moderna byggnader också och  gågator med affärer och restauranger .Vi passade på att äta (prato do dia )dvs. dagens på en av dom många uteserveringarna och sen var vi nöjda med Faro för denna gången men det kan bli fler besök framöver.

Lite blandat från Faro

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)








#1 - Britt-Marie Lundgren

Hur många fina städer finns det egentligen i Algarve? Här hemma regnar vi snart bort. Det är klass-3 varningar för översvämningar i Lagan och Nissan och när jag åkte in till Skövde idag stod vattnet högt på åkrarna. Nu lovar de istället snö hela tisdagen. Hur som helst hoppas vi våra väskor och golfbagar står packade i hallen om en vecka.
Så skönt det ska bli!

Svar: Ja du det kan man fråga sig. Algarve är fullt av fina små o större pärlor. Har hört om stormarna och kan inte precis säga att vi längtar hem nu när vädret är så härligt här. Trevligt för er att ni snart får lyfta och komma till ett varmare ställe. Blir det Lars som får packa väskorna?Du verkar ha fullt upp med annat. Vad heter orten ni ska bo på ? Har glömt det .
Lisa Kotzur

#2 - Britt-Marie Lundgren

Vi ska bo i Aguilas, 25 mil öster om Malaga. Hör gärna av er om ni susar förbi medan vi är kvar.

Svar: Skulle vara trevligt , vi får se hur vi åker och om det stämmer i tid. Vi hör av oss när vi närmar oss dom trakterna. Hoppas ni får det riktigt bra där.
Lisa Kotzur