Reflektioner
(null)


Sen vi kom hit till Tyskland har vi reflekterat över att det talas mer om miljö tänk här en hemma i Sverige. Ja man talar inte bara utan man handlar också. Om sex månader ska plastkassar vara helt avskaffade . Faktiskt ser man redan idag väldigt få som inte har med sig egen kasse till inköpen. Dom små tunna plastpåsarna verkar också bytas ut mot nätpåsar som går att återanvända. Föräldraengagemang startas upp för en bättre miljö för framtiden och barnen. Ja det finns många fler saker som visar på ett stort miljötänk. 
En annan sak som varit aktuell är murens fall för 30 år sedan . Många reportage har visats på tv och dessutom flera filmer runt detta ämne. Vilken glädje det var då dom från öst obehindrat kunde ta sig över till väst.  Än idag finns dock vissa skillnader mellan väst och forna öst. Ett exempel är löner och pensionerna som är lägre i det forna DDR. 
St: Martin har också firats runt omkring och som är en tradition . Barnen  gör papperslyktor som dom sedan går runt och sjunger  Martin sånger tillsammans med föräldrarna . Detta görs när mörkret infunnit sig  och St: Martin rider ibland på sin häst tillsammans med barnen.
(null)