Vila Real de António

Igår cyklade vi till Manta Rota och åt lunch på en liten restaurang nära stranden. I en trädgård i Manta Rota såg vi ett träd med dom största citroner vi någonsin sett. Intill citronträdet växte ett julrosträd i full blom. Känns nästan overkligt för oss som bor i Sverige . Vi kämpar med våra träd och buskar , som ofta får frost   
antingen på våren eller hösten och då förstör skörden. Mandel har vi också sett i full blom både rosa o vita. Riktigt vackert när dom blommar , det får mej att tänka på kinnekulles sötbär på våren. 

(null)
På kvällen tog vi en promenad på dom många trädspångarna längs stranden. På ena sidan hade vi en fin solnedgång . På andra sidan fullmåne på en lila-blå himmel.Eftersom jag bara fotar med min iPhone gör bilderna inte rättvisa åt verkligheten , men fint var det.

(null)

(null)

Som jag tidigare berättat är stranden både lång och fin med sand och musselskal. Däremot finns här flertalet otroligt fula hotellkomplex som inte riktigt passar in i omgivningen. 
(Detta är min personliga reflektion och säkert finns det dom som tycker annorlunda. )
Det blir en enorm kontrast mellan gamla fiskebodar och höghus.

(null)
Idag har vi cyklat åt andra hållet nämligen till Vila Real de Antonio. Närmare Spanien än så kan man inte komma . Här finns bara ett sund mellan dom båda länderna. Vila Real verkar vara Portugals Borås. Här fanns butik vid butik med frotté handdukar i alla färger och storlekar samt annan textil. 
I bakgrunden på bilden här under ser vi Spanien
(null)


#1 - Britt-Marie Lundgren

Det är så kul att läsa era inlägg och se hur skönt ni har det.
Här hade vi tänkt åka till Ulricehamn på lördag och titta på världscupen i längdskidor (vi var där för två år sedan). Nu har jag istället fått akut ont i ett knä så det blir nog att titta på det i TV-soffan.Det kom verkligen olämpligt så det är bara att hoppas det går över med Voltaren, värme och definitivt inga trappor...
Ha det fortsatt bra!

Svar: Tråkigt med ditt knä men du får mysa i soffan och låta Lars passa upp på dej med dryck och chokladpraliner. Här verkar det bli en solig dag och vi ska nu börja utforska Spanien . Krya på dej.
Lisa Kotzur