Till Grenå


Igår körde vi till Flensburg och shoppade innan vi fortsatte vidare till Danmark och Åbenrå där vi stannade för natten . Ställplatsen låg vid vattnet  och det blåste väldigt starkt. Här hade samlats ett gäng husbilister från många av Europas länder så det var riktigt internationellt. Idag har vi fortsatt till Århus där vi kikat på Gamle byn. En riktigt fint och stort friluftsmuseum . Här har man ställt upp hus från 1864 , 1927 och 1974 för att visa på  hur  bostäder  och livsstil utvecklats. Fint gjort med aktörer i tidsenliga kläder. Lite som Jamtli i Östersund tycker vi , om man nu ska jämföra . Här rör det sig naturligtvis om danska hus och inte som i Östersund timrade stugor men upplägget är ändå ung. detsamma .

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

Möblemang från 70 talet
(null)
 
70 tals kök. Orange och brunt var så modernt och plast riktigt inne. Jag är gammal nog att minnas .  I detta hus delade man toaletten med grannen mitt i mot. Egen toarulle hade man dock pga att toapapper var dyrt . En rulle Edet kostade 1.05 Dkr och då fick man vara sparsam.
(null)
 
En fika på konditoriet caf’e Bonnich med anor från 1922. Hund fick man inte ta ned in så vi blev mer eller mindre utslängda med varsin pappersmugg att fylla över vårt kaffe i.
(null)

(null)

(null)

(null)

En fin dag i Århus Gamle by. Nu väntar vi bara på att entra färjan här från Grenå och sen kan vi snart knyta ihop säcken med vår resa runt Östersjön.
2 månader har det blivit och ett stort antal km.
Sista biten fuskar vi och åker från Varberg mot hemmet och struntar i Östersjön. 

#1 - Britt-Marie Lundgren

Välkomna hem! Vilken fin avslutning på er resa med besöket i Århus Gamleby.

Svar: Ja det var mycket att se i Århus Gamleby. Nu ska det bli spännande att se hur det ser ut på Storeslätt
Lisa Kotzur