Algarve
Sen vi lämnade Tavira har vi hunnit stanna ett par dagar i Santa  Luzia som ju är en så fin liten by strax utanför Tavira. Tyvärr finns ingen riktig ställplats där utan bara en plats att stå på . Den plats som finns är utan tömningsmöjligheter som gör att man bara stannar någon dag. 
Fantastiskt fina solnedgångar bjuds det på längs promenaden.

(null)

Naturligtvis gick vi ut på stranden vid Praia do Baril och njöt av havet , sanden och stillheten
Det här området tillhör Ria Formosa en naturpark med ett system av barriäröar med sex vikar (5 naturliga )som ansluter till havet  . Ria Formosa tillhör ett av Portugals sju underverk. Här finns det bland annat många olika fågelarter och förutom turismen ger skaldjursodlingar betydande inkomster.

(null) 
 
Här ute finns både restaurang o café innan spången till själva stranden.

(null)

När vi lämnade Santa Luzia for vi till Loulé och då var det trettondagen och man hade dukat långbord med den traditionella julkakan Bolo Rei . Bordet var ca 100 m långt och kakan skars i bitar och delades ut till dom som gick förbi. Dagen efter som var en lördag var stor marknad med i huvudsak närproducerade matvaror som grönsaker ,frukt ,ost och honung för att bara ge några exempel 


(null)

Marknadshallen i Loulé 

(null)

(null)

Efter Loulé hamnade vi i Quarteira på den stora marknadsplatsen. Här får man stå för endast 6 euro inklusive el . och tömning. Vatten kostar 2 euro för 100l .   Platsen är för ca. 200 bilar .Pitcherna är jämförelsevis stora . Nackdelen  är att på tisdag kl 15 måste man flytta på sig och onsdag kl 17 är man sen välkommen tillbaka . Detta pga att marknad hålls varje onsdag . Under den  tiden upplåts en stor grusplan alldeles intill för dom som stått på platsen. 
Till strandpromenaden i Quarteira är det ca 3 km.  men lätt att ta sig med cykel . Här har vi hittat ett favorit fik som vi även besökt tidigare år när vi varit här . 
Jordgubbssäsongen börjar nu och dom goda kakorna får en fin topping. 

(null)

Smarrig pannkaksrulle. Jordgubbarna man köper här är mycket fastare i konsistensen är våra svenska men goda i smaken och lite hållbarare.

(null)

Här sitter Manfred o Cissi och tittar på havet och stranden samt på dom promenerande här i Quarteira

(null) 

En fin strand ligger det ca.2 km bort från ställplatsen . Här trivs våran Cissi särskilt bra

(null)

Vårt mål var sen Armacao de Pera men innan stannade vi till i Porsches för att titta på portugisisk keramik. 
Finns mycket fint att välja bland.
Här I keramikbutiken bodde det också en katt som trivdes med  livet bland keramiken. Enligt ägaren hände aldrig några olyckor eftersom katten förflyttade sig så varsamt mellan varorna


(null) 

Här har vi nu nått Armacao de Pera som på så många ställen också har en fantastisk strand och en fin strandpromenad.  Annars är staden ganska sliten om man inte tänker på dom stora husblock i glas o betong som byggts den senaste två åren.

(null)

(null)

(null)

Här bor vi på campingen Parque de Armacao de Pera. Campingen är ganska stor och har många stora höga träd. Säkert mycket bra på sommaren när man längtar efter skugga. Nu inte så beövligt utan stör mest mottagningen till parabolen. 
Eftersom campingen inte har utmärkta platser fick vi köra runt lite innan vi blev nöjda med parabolinställningen 
Hit har vi kommit för att kunna tvätta . Finns tre tvättmaskiner och två torktumlare. Det kommer också många som vill ha hjälp med nåt problem med bilen hit eftersom det finns en liten verkstad och en shop med campingtillbehör .

(null)

Nu ser man blommande mandelträd lite här o där så den portugisiska våren är i antågande. 

(null)

Imorgon flyttar vi på oss mot Lagos hållet sen är planen att så småningom försöka hitta en plats i Falesia. Svårt att få plats där men vi hoppas på tur även denna gång.

(null)
Ut