Kräftkalas och sen Hönö
Förra helgen blev det kräftkalas hemma hos sonen . Kräftorna var fiskade i ån i Hellekis av Andreas , Arvid , och Manfred 

(null)
 
Här skalar och äter barnbarnen under stor koncentration.

(null)


(null)

På tisdagen packade vi ihop oss och drog till fina Hönö.
Här stannade vi i Hönö Klåva på den 
mycket populära ställplatsen i hamnen. 
Ställplatsen utökas nu med ett stort antal platser så att det totalt blir 77 stycken om jag räknat rätt.
Bilderna här visar var Cissi och jag gör våra morgonpromenader.

(null)


(null)


Här i hamnen kommer fiskarna in med sina fångster. Nu är det mest havskräftor men jag lyckades få köpa två färska fina torskfiskar. 

(null)

Vi cyklade till Hälsö en dag men solen stekte så att den längre promenad vi tänkt oss fick kortas av eftersom Cissihunden inte tål värmen så bra .

(null)

På fredagen for vi sen hemåt men stannade till i Ljungskile och åt en god lunch på Laxbutiken. Vi hade ett ärende till dessa trakter som har med nästa sommar att göra och en födelsedag som då ska firas i ett hus vi  hyrt . Vi ville kolla läget och det visade sig vara helt i vår smak. 
Uddevalla blev nästa stopp och för oss en ny plats. 
Vi hittade en plats vid Lindenäsets småbåtshamn.


(null)

En promenad längs kustvägen . Gustavbergs badort med anor från en svunnen tid
(null)
(null)

(null)

Strandpromenaden här är ca 9 km och träbryggan ungefär 1 km . 

(null)


Ja nu har vi fått ett smakprov på Uddevalla och hoppas kunna återvända för att uppleva mer . Här finns säkerligen en hel del och vi fick en mycket positiv bild av omgivningen här utanför staden 









#1 - bmlarsreseblogg

Så skoj med kräftskiva med den unga generationen! Ture ser ut att njuta för fulla muggar! Vi är lite ledsna för vi har inte hunnit njuta av salta västkusten i år, endast två dagar i Kungshamn i maj men man kan inte få allt. Spännande med födelsedag på kusten. På den ställplatsen utanför Uddevalla har vi också stått en natt,riktigt mysigt!