Bourdeaux
Idag har vi besökt Bourdeaux som impade på oss med alla sina vackra gamla hus och floden Garonne som flyter genom staden. Mycket trafik men vi hade tur som utan problem tog oss in i staden. Vi hittade också en parkering mitt inne i smeten. Många bussar och spårvagnar i trafiken men det gick ändå bra. Demonstrationen gula västarna pågår än och på väg ut ur Bourdeaux var bilkön milslång, mest långtradare.   Lägger ut ett axplock bilder .

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

#1 - Britt-Marie Lundgren

Vilken vacker stad Bourdaux verkar vara och fint väder har ni också.
Fransmän är inga dunungar när de demonstrerar. Vi kommer ihåg när de visade demonstrerande bänder med sina traktorer på gatorna i Paris. Fortsatt god tur önskar vi!

Svar: Ja demonstrationerna var rätt knepiga. Dom eldade bildäck på vissa stop och då pyrde röken betänkligt. Ja Bordeaux var verkligen överraskande fint . Vi stötte påven äldre kvinna med hund på gågatan som tilltalade mej på franska . När jag sa att jag inte var fransktalande frågade hon varifrån vi kom. När jag svarade Sverige sken hon upp och sa att hon också var svensk . Ibland är det väl konstigt att man stöter på svenskar bland så fruktansvärt många mäniskor . Ta det u lugnt dom sista dagarna.
Lisa Kotzur